logo

Infrarood Warmtepanelen

De kachelwarmte opnieuw uitgevonden

 

Waarom kiezen voor een warmtepaneel?

De voordelen heeft u reeds kunnen lezen. Dankzij een eigen gepatenteerde draadloze thermostaat, kunt u een zeer energiezuinige verwarming aanschaffen die in iedere omgeving toe te passen is.
Dit revolutionaire systeem kan alle bestaande verwarmingsapparatuur vervangen, zoals gaskachels, vloerverwarming etc.etc. Maar kan zeker ook als bijverwarming worden gebruikt.
Stoffige CV buizen/plaat, onderhoud, irritante borrelende geluidjes, een geirriteerde huid zijn vanaf nu verleden tijd.

Warmte wordt zoals warmte bedoeld was.

Hoe werkt het Sunnyheatpaneel?

Het paneel verwarmt zacht alle objecten waar hoogfrequent IR wordt opgenomen. 
 Met andere woorden, meubels, muren e.d. worden verwarmd door het paneel en reflecteren de warmte terug.

Op deze manier ontstaat er geen luchtcirculatie en blijft de vochtigheid stabiel. Er worden dus ook geen stofdeeltjes in de lucht verspreid en er ontstaan geen schimmels. Wanneer het hoogfrequent infrarood in de opperhuid van een lichaam opgenomen wordt, wordt lichtenergie omgezet in warmte-energie.
Het warmte-effect tussen de lagen van de opperhuid zorgt ervoor dat de bloedvaten zich meer openen zodat er een betere bloeddoorstroming 
 ontstaat, de warmte die hierdoor wordt gegenereerd zorgt er tevens voor dat het lichaam giftige stoffen beter afvoert. 
 De gevoelstemperatuur is vergelijkbaar met een opkomende zon of wanneer de zon achter een wolk tevoorschijn komt. Men ervaart direct de zeer aangename weldadige warmte op het lichaam. Een groot voordeel is natuurlijk dat u zelf door middel van onze thermostaat de temperatuur precies kunt regelen naar uw eigen behoefte en op het moment dat u dat wilt. 


Hoe ziet een warmtepaneel er uit?

De standaard warmtepanelen bestaan in de formaten:
120x60cm, 90x60cm en 60x60cm
met een wit filigraan glasoppervlak of als spiegel.

Het standaard frame is in grijs aluminium uitgevoerd. Op aanvraag kunnen we tegen meerprijs eventueel warmtepanelen op maat leveren en/of met een ander glasoppervlak en/of kleur.Hoe kies ik een warmtepaneel?

In principe is ons centrale infrarood verwarmingssysteem een hoofdverwarming die ook als bijverwarming gebruikt wordt. Elk warmtepaneel draagt een eigen capaciteit. T.w. een paneel van 120x60cm verwarmt tot 25mtr2, 90x60cm tot 16mtr2 en een 60x60cm tot 10mtr2 vloeroppervlak.
Wij adviseren altijd 15%-20% overcapaciteit te nemen zoals bij elk ander hoofdverwarmingssysteem. Bij de capaciteitsberekening berekent u het aantal mtr2's van het vloeroppervlak per ruimte bij benadering, i.p.v. een mtr3 inhoud zoals bij conventionele verwarming. De hoeveelheid glasoppervlak en deuren zijn bij een overcapaciteit van 15%-20% in de meeste situaties voldoende. 
 


Stroomverbruik?


Elk warmtepaneel heeft een eigen piekvermogen. B.v. het grootste warmtepaneel van 120x60cm -wat maar liefst tot 25mtr2 kan verwarmen- heeft een piekvermogen van maar 1800w, meer kan het niet verbruiken. Dit piekvermogen is in de meeste gevallen al minder dan het energieverbruik van een stofzuiger of koffieapparaat. Op het moment dat het warmtepaneel opwarmt geeft het reeds warmte af en zal het stroomverbruik gelijkmatig afnemen. Het warmtepaneel zal overtollige warmte opslaan en vervolgens weer vrijgeven op het moment dat de thermostaat daar om vraagt.
 
Is een ruimte verwarmt, neemt de intelligente thermostaat het geheel over. Deze zal met 15 metingen per minuut de temperatuur controleren en corrigeren per 1/10°C en met een minimum aan stroomverbruik de gevraagde temperatuur exact houden.

Waarom Sunnyheat-panelen?


Sinds we ons warmtepaneel succesvol op de markt brachten zijn er vele andere op de markt gekomen. Enkele hiervan pretenderen een gelijkwaardige thermostaat te bezitten of zelfs een kwalitatief beter warmtepaneel. Deze zijn van een geheel ander type en geven een aanzienlijk hoger energieverbruik.
Vraag daarom altijd naar het energieverbruik en laat dit aantonen. Wij komen om deze reden bij u persoonlijk thuis ons systeem uitleggen en aantonen. Wij leggen ons systeem uit, beantwoorden alle vragen en geven advies. Het meest belangrijke tijdens dit bezoek is dat we een warmtepaneel bij u thuis laten verwarmen waarbij u zelf het energieverbruik kunt meten.
GARANTIE: 
Fabrikant Sunnyheat International geeft 10 jaar garantie op het warmtepaneel en 1 jaar op de elektronische aansturing (=Achterzijde paneel en thermostaat).